Terug naar boven  

Veelgestelde vragen over Faqto

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag met al je vragen!

Faqto

Wat is Faqto? Waarom zou ik kiezen voor Faqto? Hoe zorgt Faqto ervoor dat ik inzicht krijg in mijn onderneming? Is Faqto ook iets voor mij? Doet Faqto ook salarisadministratie?

Proefabonnement

Kan ik Faqto gratis uitproberen? Wat houdt het proefabonnement in? Hoe zet ik mijn proefabonnement om in een gewoon abonnement? Hoe kan ik mijn proefabonnement opzeggen?

Abonnement

Hoe meld ik me aan bij Faqto? Wat zijn de verschillen tussen de pakketten? Kan ik tussentijds overstappen naar een ander pakket? Hoeveel facturen mag ik per jaar uploaden? Hoe kan ik mijn abonnement bij Faqto opzeggen? Ik heb advies nodig over mijn onderneming, kan ik hiervoor bij Faqto terecht? Ik heb hulp nodig bij mijn belastingaangifte, kan ik hiervoor bij Faqto terecht?

Overstappen

Hoe stap ik over naar Faqto? Kan ik me ook in het midden van een boekjaar aanmelden bij Faqto?

Boekhouding

Wat houdt boekhouden bij Faqto in? Kan ik bij Faqto ook zelf boekhouden? Kan ik bij Faqto zelf mijn grootboeken en kostenplaatsen bepalen? Hoe snel verwerkt Faqto mijn facturen? Kan Faqto ook een kasadministratie voor mij bijhouden? Kan ik ook de boekhouding van vorige boekjaren opnemen in Faqto? Wat is een activaregistratie?

Facturatie

Kan ik met Mijn Faqto ook facturen versturen? Kan ik in Mijn Faqto zien welke facturen nog open staan? Biedt Faqto ook debiteuren- en crediteurenbeheer? Kan ik een factuur in mijn eigen stijl verzenden?

Belastingaangiften

Kan Faqto mijn belastingaangifte verzorgen?

Veiligheid

Is mijn bedrijfsdata veilig bij Faqto? Hoe waarborgt Faqto de privacy? Hoe worden mijn financiële gegevens bewaard?

Staat uw vraag hier niet tussen? Stuur ons dan een bericht en we zorgen voor een antwoord!

Faqto

Wat is Faqto?

Faqto is een online boekhouder die is ontstaan door een samenwerking tussen een webdesignbureau en een boekhoudkantoor. Bij Faqto kun je je boekhouding tegen een vast laag tarief uitbesteden. Het enige wat jij hoeft te doen is een factuur uploaden. Vervolgens verwerken wij deze factuur voor je en maken wij duidelijke overzichten voor je. Op deze manier wordt de boekhouding makkelijk en krijg je meer inzicht in hoe het met jouw onderneming gaat.

Waarom zou ik kiezen voor Faqto?

Bij Faqto maken we boekhouden leuk. Je hoeft zelf namelijk bijna niets te doen en je hebt toch een duidelijk overzicht over hoe het met jouw onderneming gaat. Wij verwerken alle facturen voor je en doen de aangifte van de omzetbelasting. Daarnaast geven we uitleg over hoe je de cijfers van jouw onderneming moet interpreteren en kan gebruiken. Daarnaast staan we altijd voor je klaar voor advies en als je vragen hebt.

Hoe zorgt Faqto ervoor dat ik inzicht krijg in mijn onderneming?

In Mijn Faqto kun je de cijfers van jouw onderneming zoals de balans en winst-verliesrekening vinden. Daarnaast kun je in de Kennisbank vinden wat deze cijfers inhouden en hoe je deze moet interpreteren. Op deze manier zorgt Faqto ervoor dat jij aan de hand van deze cijfers een goed beeld hebt van hoe jouw onderneming ervoor staat.

Is Faqto ook iets voor mij?

Faqto is er voor ondernemers die hun boekhouding liever niet zelf doen. Dit doen we voor ZZP, MKB, kleine BV's, (coöperatieve) verenigingen en stichtingen. Probeer Faqto nu een maand gratis en kijk of het ook bij jouw onderneming past.

Doet Faqto ook salarisadministratie?

Faqto kan ook de salarisadministratie verzorgen en direct in jouw boekhouding verwerken. In Mijn Faqto kun je makkelijk werknemers toevoegen en beheren. Je hebt altijd inzicht in de salarissen van jouw werknemers en de betalingen daarvan.

Proefabonnement

Kan ik Faqto gratis uitproberen?

Het is mogelijk om Faqto gratis te proberen. Als je je nu aanmeldt kun je een maand lang gebruik maken van het gratis proefabonnement.

Wat houdt het proefabonnement in?

Tijdens het proefabonnement verwerken wij alle in- en verkoopfacturen die je in de maand na aanmelding krijgt of verstuurt binnen vijf werkdagen. Ook verwerken bij de bankmutaties die je bij ons uploadt. Tijdens het proefabonnement voeren wij geen aangiften voor de omzetbelasting uit, omdat deze betrekking hebben op een periode die in het verleden ligt.

Hoe zet ik mijn proefabonnement om in een gewoon abonnement?

Je kunt in Mijn Faqto ten alle tijden jouw proefabonnement omzetten in een pakket wat het beste bij jou en je onderneming past. Na afloop van het proefabonnement wordt het abonnement automatisch omgezet in een gewoon abonnement.

Hoe kan ik mijn proefabonnement opzeggen?

Je kunt in Mijn Faqto ten alle tijden jouw proefabonnement opzeggen via e-mail of chat. Bij het proefabonnement geldt geen opzegtermijn.

Abonnement

Hoe meld ik me aan bij Faqto?

Nadat je het pakket hebt uitgekozen dat het best bij jou en je onderneming past klik je onder aan de pakketten op de knop ‘Kies’. Je komt vervolgens bij ons aanmeldformulier uit. Nadat je dit hebt ingevuld kun je direct aan de slag met Faqto.

Wat zijn de verschillen tussen de pakketten?

Bij Faqto kun je kiezen uit drie verschillende pakketten. Bij het pakket 'Eenvoudig' worden alle facturen verwerkt, de aangifte omzetbelasting gedaan, kun je gebruik maken van de facturatiemodule en krijg je elke zes dagen updates over hoe het staat met jouw onderneming. Bij 'Uitgebreid' krijg je elke vier dagen updates over jouw boekhouding, kun je samen met een collega inloggen en krijg je na elk boekjaar de jaarstukken van jouw onderneming. Het pakket 'Compleet' biedt daarnaast om de dag updates en je kunt dan met vijf collega's inloggen. Ook bespreken we de jaarstukken nog na en kun je betaalbestanden genereren krijgen. Bekijk onze pakketten hier.

Kan ik tussentijds overstappen naar een ander pakket?

Je kunt in Mijn Faqto ten alle tijden jouw pakket omzetten in een pakket wat beter bij jou en je onderneming past.

Hoeveel facturen mag ik per jaar uploaden?

Bij Faqto mag je standaard maximaal 150 inkoopfacturen uploaden. Als je meer dan 150 inkoopfacturen per jaar hebt, wordt voor elke factuur die boven deze limiet wordt geüpload een tarief van € 1,- excl. btw gerekend.

Hoe kan ik mijn abonnement bij Faqto opzeggen?

Je kunt in Mijn Faqto ten alle tijden jouw abonnement opzeggen via e-mail of chat. De opzegtermijn is één maand een gaat in per laatste dag van de maand. Na opzeggen wordt het maximale aantal facturen per jaar verrekend met het aantal betaalde kalendermaanden. Voor elke factuur boven deze limiet wordt een tarief van € 1,- excl. btw gerekend.

Ik heb advies nodig over mijn onderneming, kan ik hiervoor bij Faqto terecht?

Bij Faqto kun je persoonlijk advies krijgen van onze specialisten. Wij staan graag voor je klaar voor advies over jouw jaarcijfers, ondernemingsplannen of belastingaangiften. Hiervoor rekenen wij een tarief van € 60,- per uur excl. btw.

Ik heb hulp nodig bij mijn belastingaangifte, kan ik hiervoor bij Faqto terecht?

Bij Faqto helpen we je graag met jouw belastingaangifte. Hiervoor rekenen wij een tarief van € 60,- per uur excl. btw.

Overstappen

Hoe stap ik over naar Faqto?

Meld je aan via het aanmeldformulier en zeg je contract met een eventuele andere boekhouder op. Nadat je bent aangemeld kun je direct aan de slag. Het enige wat je nog moet doen is enkele documenten aanleveren.

Kan ik me ook in het midden van een boekjaar aanmelden bij Faqto?

Je kunt je altijd aanmelden bij Faqto. Wanneer je je in het midden van het boekjaar aanmeldt, kun je ervoor kiezen om de boekhouding met terugwerkende kracht door ons te laten verwerken. De voorgaande maanden zullen dan ook in rekening worden gebracht, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met één gratis maand. Maar ook als je niet wil dat we de boekhouding van de voorgaande maanden verwerken kun je je aanmelden bij Faqto.

Boekhouding

Wat houdt boekhouden bij Faqto in?

Bij Faqto lever je de facturen die je verstuurt of ontvangt eenvoudig aan via Mijn Faqto. Vervolgens worden deze facturen binnen de afgesproken termijn verwerkt. Je hoeft hier verder niets meer voor te doen. Nadat de facturen zijn verwerkt kun je deze terug zien in jouw financiële overzicht. Op deze manier heb je altijd een duidelijk inzicht in jouw onderneming.

Kan ik bij Faqto ook zelf boekhouden?

Bij Faqto kun je zelf geen facturen inboeken. Je kunt wél zelf aangeven hoe jij denkt dat de factuur ingeboekt moet worden. Wij zullen hier dan bij het inboeken zo veel mogelijk rekening mee houden. Helaas is het niet mogelijk om altijd aan deze wensen te voldoen. Om een goede kwaliteit en consistentie te kunnen waarborgen kan Faqto afwijken van de door jou aangegeven aanwijzingen.

Kan ik bij Faqto zelf mijn grootboeken en kostenplaatsen bepalen?

Bij Faqto werken we met een standaard grootboekschema. Deze kunnen we (deels) aanpassen naar jouw wensen. Om een goede kwaliteit en consistentie te kunnen waarborgen kunnen niet alle grootboeken in Mijn Faqto aangepast worden. Daarnaast kun je kostenplaatsen aanmaken om de kosten van jouw onderneming toe te schrijven aan bijvoorbeeld een project of een afdeling.

Hoe snel verwerkt Faqto mijn facturen?

Faqto verwerkt jouw facturen zo snel mogelijk, maar altijd binnen de afgesproken termijn. Deze termijn komt overeen met de termijn waarin updates worden gegeven in jouw pakket, maar is meestal korter. We streven er bij Faqto naar om alle facturen zo snel mogelijk te verwerken.

Kan Faqto ook een kasadministratie voor mij bijhouden?

Je kunt een digitaal bestand van jouw kasadministratie uploaden in Faqto. Dit kan een foto zijn, maar ook een Excel of Word bestand. Faqto zal deze dan op dezelfde manier als de in- en verkoopfacturen verwerken. Uploads van de kasadministratie tellen ook mee als het gaat om de limiet van het maximale aantal facturen.

Kan ik ook de boekhouding van vorige boekjaren opnemen in Faqto?

Ja, je kunt ook deze boekhouding laten opnemen in Faqto. We vragen je om hiervoor contact op te nemen met één van onze medewerkers.

Wat is een activaregistratie?

Activa zijn de bezittingen van jouw bedrijf. In de activaregistratie kun je periodiek je voorraden bijhouden, maar je vindt daar bijvoorbeeld ook de bedrijfsauto. Een activaregistratie wordt gebruikt om de waarde van deze bezittingen bij te houden. Daarnaast moet er op deze activa worden afgeschreven. Faqto zorgt er aan de hand van deze activaregistratie voor dat de bezittingen van jouw onderneming op een fiscaal juiste manier worden afgeschreven.

Facturatie

Kan ik met Mijn Faqto ook facturen versturen?

In Mijn Faqto kun je altijd gebruik maken van de facturatiemodule. Hiermee kun je zelf facturen maken en versturen naar jouw klanten.

Kan ik in Mijn Faqto zien welke facturen nog open staan?

Je kunt in Mijn Faqto altijd inzien welke facturen nog open staan. Houd er hierbij wel rekening mee dat er ook voor de bankmutaties een verwerkingstijd geldt. Als je gebruik maakt van de facturatiemodule kun je ook herinneringen sturen.

Biedt Faqto ook debiteuren- en crediteurenbeheer?

In Faqto kun je eenvoudig zelf je debiteuren- en crediteuren beheren. Je kunt debiteuren of crediteuren toevoegen of verwijderen, inzien hoe lang facturen al open staan of herinneringen versturen.

Kan ik een factuur in mijn eigen stijl verzenden?

Je kunt de facturen voorzien van jouw eigen bedrijfslogo, indien je gebruikt maakt van de facturatiemodule.

Belastingaangiften

Kan Faqto mijn belastingaangifte verzorgen?

Faqto voert voor jouw onderneming de aangifte voor de omzetbelasting (btw) uit. Als je je salarisadministratie door ons laat verzorgen doen wij ook de aangifte loonbelastingen. Daarnaast kan Faqto jou assisteren bij het uitvoeren van jouw aangifte inkomstenbelasting (of dat van jouw fiscaal partner) of vennootschapsbelasting. Faqto zorgt voor een jaarrekening om deze aangiften zo gemakkelijk mogelijk te maken (alleen bij de pakketten 'Uitgebreid' of 'Compleet'). Daarnaast is er een handleiding beschikbaar waarin uitgelegd staat hoe je de aangifte inkomstenbelasting moet doen.

Veiligheid

Is mijn bedrijfsdata veilig bij Faqto?

Faqto maakt voor haar websites gebruikt van SSL-beveiliging. Op deze manier zorgen we ervoor dat alle data wordt versleuteld en niet in de verkeerde handen kan vallen.

Hoe waarborgt Faqto de privacy?

Faqto zal uw data nooit gebruiken voor zaken die buiten de functies van de boekhouding vallen. Uw gegevens zullen ook nooit worden verstrekt aan derden of opgeslagen in cookies. Dit zorgt er, samen met de SSL-beveiliging, voor dat uw privacy is gewaarborgd.

Hoe worden mijn financiële gegevens bewaard?

Uw financiële gegevens worden versleuteld verstuurd en opgeslagen in een database. Deze database wordt niet gedeeld met andere applicaties of websites. Niemand anders dan Faqto heeft toegang tot deze database.